Az IKSZ 2023. évi II. közgyűlése

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2023. évi II. közgyűlésére 2023. december 7-én került sor, aminek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár adott helyet.

A közgyűlésen a regisztráció, és Tőzsér Istvánné köszöntője után dr. Juhász Roland, a Kormányzati Szoftverlicenc-gazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be a Gondosóra programot, és vázolta fel a könyvtárakkal való együttműködés lehetőségeit.

Hogy a könyvtárszakma aktualitásai is helyet kapjanak, Dr. Hubay Miklós, a Petőfi Irodalmi Múzeum humáninformatikusa, EKKE egyetemi tanársegédje tartott érdekes, előadást az adatelemek új rendszer szerinti összekapcsolásáról, a szemantikus keresés lehetőségeiről, Könyvtárak a szemantikus web-en – egyedül vagyunk?  címmel.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2023. évi eredményeiről és a várható feladatokról való összefoglaló tájékoztatást követően Komló-Szabó Ágnes lazított a közgyűlés hivatalos hangvételén egy volt kolléganő megható vallomásával a könyvtári hivatás szépségéről, majd Lükőné Örsi Gabriella házigazdaként mutatta be röviden a rendezvénynek helyet adó intézményt.

Délután a Megyei könyvtári tagozat tagozati ülésével zárult a közgyűlés.

További érdekes, megható, felemelő vagy mulatságos könyvtári történeteket és emlékeket Luzsi Margó blogján talál, ide kattintva:

MARGÓ MESÉL