Zárókonferencia – Internet Fiesta PRO: Értelem és érzelem

2024. március 27-én került megrendezésre a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ötpacsirta Szalonjában a 25. Internet Fiesta Pro: értelem és érzelem eseménysorozat zárókonferenciája.
A programsorozathoz idén is jelentős számban csatlakoztak a könyvtárak, közel 600 településen mintegy 1600 program közül választhattak az érdeklődők. A fókuszban a szédületes tempóban teret hódító mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségei álltak – mind az Internet Fiesta ideje alatt, mind a zárókonferencián.
A konferencia keretében sor került az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Magyar Telekom együttműködési megállapodásának aláírására a Netrevalók program országos kiterjesztéséről, mely tavaly ősszel már sikeresen debütált a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. A Netrevalók program mostantól az ország 45 településén 48 intézmény 74 könyvtárában érhető el, melynek keretében középiskolás önkéntesek segítenek időseknek az okoseszközök használatában.
Az aláírást követő pódiumbeszélgetésen Kovácsné Koreny Ágnes, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója, Pereszlényi Zoltán, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke és Dr. Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója vettek részt.
Ezt követően Bereczki Enikő generációs szakértő, Gergely Zsófia a Magyar Telekom szenior presales konzultáns munkatársa és Mérő László, matematikus, pszichológus előadásait hallgathatták meg az érdeklődők.
A program a 25. Internet Fiesta kreatív könyvtári kezdeményezéseinek elismerésével zárult.
A konferencia moderátora Farkas Ferenc, a FSZEK Központi Könyvtárának igazgatója volt.
A 25. Internet Fiesta Pro: értelem és érzelem eseménysorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, a konferencia megszervezését pedig a Magyar Telekom segítette, mely egyben 100-100 lapmonitort adományozott a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, illetve az Informatikai és Könyvtári Szövetség számára.
 
A 25. Internet Fiesta PRO: értelem és érzelem zárókonferenciája itt teljes terjedelmében megtekinthető:
Fotógaléria: