IKSZ Tudományos és szakkönyvtárak tagozata – őszi tagozatgyűlés

2023. október 27-én, pénteken, az IKSZ Tudományos és szakkönyvtárak tagozata Budapesten, az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban tartotta őszi tagozatgyűlését.
Megbeszélésre került a tagkönyvtárak aktuális állapota, a folyó munka ismertetése, a felmerült problémák megoldása, személyi és fenntartói változások okozta nehézségek, a tagozatot érintő gondok.
Előzetes, telefonon és e-mailben történő egyeztetést követően napirendre került a Munkahelyi könyvtárak tagozatának helyzete, egy esetleges fúzió kérdése. Mindkét tagozat támogatja az egyesülést, de a csatlakozást megelőzően szükséges egy személyes találkozás.
A beszámolókat követően – technikatörténeti kiállítás, múzeumpedagógiai kérdések (OSZK KI, OPKM) – megismerkedtünk az OPKM történetével, jelenlegi helyzetével és az ott folyó munkával, a tevékenység során felmerülő másokat is érintő feladatokkal, programokkal, oktatás- és kutatástámogató tevékenységekkel.
Az épületbejárást és az iskola-/oktatástörténeti kiállítás megtekintését megelőzően rövid tisztviselőtelepi sétát tehettek az érdeklődők szakavatott helytörténeti vezetéssel, a program zárásaként pedig megtekinthették a restaurátor-műhelyben folyó munkát.