„KÉZ A KÉZBEN – A KÖNYVTÁRÜGY TÁMOGATÁSÁÉRT”

 

A Kitüntető elismerés odaítélésének szempontjai:

A kitüntető elismerés olyan személynek, szervezetnek ítélhető oda, aki /amely munkája során
– rendszeresen szervezi a kisgyermekek, diákok, iskolás csoportok könyvtárlátogatását;
– a könyvtári szolgáltatásokat megismerteti és beépíti az óvoda/iskola pedagógiai programjába;
– sikeresen alkalmazza a könyvtár által kínált lehetőségeket az oktatásban, a tehetséggondozásban és a nevelés területén;
– a programok kiválasztásánál figyelemmel kíséri a kisgyermekek, diákok érdeklődését;
– az értő olvasás elsajátításában, az olvasás megszerettetésében első elérési pontként ajánlja a könyvtárakat;kapcsolattartása a könyvtárral példaértékű, a partnerségen, kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapul;
a könyvtári együttműködés során valamilyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Az elismerés adományozásának rendje:

Az elismerés adományozására az Informatikai Könyvtári Szövetség tagkönyvtárai tehetnek javaslatot, amelyet a Szövetség honlapján található elektronikus űrlapon kell beküldeni. A javaslatnak tartalmaznia kell a kitüntető címre felterjesztett személy/szervezet/intézmény nevét és az elismerés rövid indoklását.

A címet és az ezzel járó elismerő oklevelet évente 10 személy/szervezet/intézmény kaphatja meg.

Az oklevéllel díjazás nem jár. Az oklevelet az Informatikai Könyvtári Szövetség elnöke adja át a soron következő közgyűlésen.

Javaslattételi határidő: 2024. november 8.
Az átadás időpontja várhatóan 2024. november vége
 

Adatvédelmi tájékoztatás

  1. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a javaslattételi folyamatban közölt személyes adatokat a hatályos jogszabályok rendelkezései alapján kéri el a javaslattevőtő.
  2. Az érintett felek tudomásul veszik, hogy a jelen szerződésben rögzített személyes adataihoz a Szövetség vezetői és erre felhatalmazott munkatársai a vezetői megbízatásuk, illetve a munkaköri feladataik ellátásával összefüggésben és a szükséges mértékben hozzáférhetnek, azokat kezelhetik.
  3. A kezelt személyes adatok: családi és utónév, lakcím, kapcsolattartáshoz szükséges adatok.
  4. A személyes adatok kezelésének, védelmének, valamint az ezzel összefüggő jogorvoslatnak az EU általános adatvédelmi rendeletében, továbbá a hatályos jogszabályokban körülírt szabályait a Szövetség, mint Adatkezelő a honlapján közzétett Adatvédelmi tájékoztatóban (http://ikszkonyvtarak.hu/dokumentumok) rögzítette; a jelen szerződésben foglalt személyes adatok kezelése során az abban foglaltak szerint jár el.
  5. Az adatkezelés jogalapja: javaslattételi űrlap, amelyben az egyik fél (a Megbízott) az érintett.
  6. A Szövetség, mint Adatkezelő a megadott személyes adatokat a fent meghatározott céloktól eltérő célokra nem használja, illetve nem használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságoknak történő kiadása – kivéve, ha törvény ettől eltérően rendelkezik – a Megbízott, mint érintett, előzetes és kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.
  7. Az adatkezelés időtartama: a javaslattételt követő 2 évig.

Javaslatot az alábbi űrlapon tehet:

JAVASLATTÉTELI ŰRLAP